knjizara.com
Budućnost uma
nauka u uzbudljivoj potrazi za savršenijim mozgom

Mičio Kaku (autor)

Budućnost uma
rasprodato

Tajne funkcionisanja mozga živih bića danas se otkrivaju pre svega zahvaljujući računarima i sofisticiranim skenerima. Ono što je nekada bilo ekskluzivni domen naučne fantastike, poslednjih decenija postalo je deo stvarnosti. Tehnologije koje su ranije smatrane nemogućim, kao što je snimanje sećanja, telepatsko komuniciranje, video zapisi snova i telekineza, demonstrirane su u laboratorijskim istraživanjima.
Knjiga Budućnost uma daje nam pouzdan i fascinantan uvid u uzbudljive eksperimente koji se danas sprovode širom sveta, a zasnovani su na dostignućima u neuronaukama i fizici. Možda ćemo j

ednoga dana razviti „pilulu za pamet“ koja će poboljšati naše pamćenje; biti u mogućnosti da prenesemo memorijske sadržaje naših mozgova na računar, neuron po neuron; poslati misli i emocije u lokalni „internet“ tuđeg mozga; upravljati računarima i robotima svojim umom; pomeriti granice besmrtnosti; čak i uspeti da pošaljemo svest daleko u kosmos.
Mičio Kaku svoje čitaoce vodi na turneju po budućnosti i pokazuje kako bi budućnost mogla da izgleda iz perspektive fizičara. Ne samo da u ovoj knjizi u tančine analizira unutrašnji mehanizam mozga, već i tumači vrhunske tehnologije koje menjaju svakodnevni život. Kaku predstavlja i radikalno novu teoriju svesti i primenjuje je da bi na potpuno nove načine objasnio mentalne bolesti, veštačku inteligenciju i vanzemaljsku inteligenciju.
Uz duboko razumevanje nauke koje poseduje dr Kaku, i njegova oštra zapažanja i smela predviđanja budućnosti, knjiga Budućnost uma je naučni tobogan - vanserijsko i inspirativno istraživanje najnovijih postignuća neuronauka.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Popularna nauka , Mozak
Ostali naslovi iz oblasti: Primenjene nauke

Izdavač: Heliks; 2. izdanje, 2017; Broširani povez; latinica; 21 cm; 400 str.; 978-86-86059-53-6;