knjizara.com
Britansko pitanje

Kim Njumen, Judžin Bern (autor)

Britansko pitanje
rasprodato

BRITANSKO PITANJE je prvi roman u planiranoj seriji od šest tomova, čija se radnja dešava u Engleskoj kojom vladaju nacisti posle uspešne nemačke invazije na Veliki Britaniju izvršene 1940. godine. Priče ovog serijala prate sudbinu više likova, od same početne okupacije, pa sve do kraja 20. veka.

BRITANSKO PITANJE: Nemačka invazija je uspela. Kraljevska porodica je u izbeglištvu, kao i velika većina preživelih pripadnika Pokreta otpora. Nemački arheolog Paul Fišer – kako sam kaže, nacionalsocijalista, ali ne i nacista – u Somersetu pronalazi mač koji bi mogao da bude Ekskalibur, i pritom upoznaje lepu Vendi, koja bi mogla da bude udovica britanskog vojnika. Zavoli dvoje izbegle

dece, koja bi mogla biti jevrejskog porekla.

Lokalne fašiste, kao ni tajne pripadnike Pokreta otpora, ne zanima ništa od svega toga. Ne zanima to ni opakog esesovskog štandartenfirera Franca Siksa. Paul, čiji je najveći greh to što se kao dečak zaljubio u legende o Kralju Arturu, mora da bira između sopstvene časti i života onih koje je zavoleo. U ratnom haosu, dok nacisti osvajaju svet, postoji li pravi izbor za njega i one do kojih mu je stalo?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Paladin; 2013; Broširani povez; latinica; 20 cm; 255 str.; 978-86-87701-27-4;