knjizara.com
Bridžet Džouns na ivici razuma

Helen Filding (autor)

Bridžet Džouns na ivici razuma
rasprodato

7.15. Ura! Godine samovanja su prošlost. Već sam četiri nedelje i pet dana u uspešnoj vezi sa zrelim muškarcem, čime potvrđujem da nisam parija u ljubavi kao što sam strahovala.
Ovako počinje Na ivici razuma, Bridžetin urnebesan izlet u ne baš tako seksi realnost ljubavne veze, gomile budalastih teorija iz knjiga o samopomoći i karijeru na televiziji. Nastavljajući tamo gde se Dnevnik Bridžet Džouns završio, naša omiljena solistikinja konačno je pronašla večnu ljubav, Marka Darsija. No, brzo otkriva da njen dasa nije baš tako idealan kakvim se činio. Pored toga što nikad

neće da stavi veš na pranje niti da obilazi rafove po samoposlugama, Mark se, izgleda, zainteresovao za otrovnu „meduzu? Rebeku, s „butinama poput mladunčeta žirafe? i sklonošću ka otimanju tuđih momaka.

I kao da to nije dovoljno, Ričard Finč, Bridžetin ljigavi, kokainom umazani šef i izvršni producent Dobar dan, Britanijo, želi da ona bude klovn emisije, praveći je budalom svaki put kad se pojavi na ekranu.

Ali bez brige, Bridžetino solersko društvo – Šazer, Džud i Tom – uvek spremno odgovara na poziv. Bilo da odgonetaju skraćenice u „ličnim oglasima? („DSDD i VBDU?“ „Dobar starkelja dozlaboga dosadan, vrlo blizu da umre.?), ili idaju nepotrebne savete, BP (Bridžetini prijatelji) garantuju veći deo komedije.

„Fantastičan uspeh Bridžet Džouns nije rezultat samo briljantne duhovitosti autorke i njene sposobnosti da uhvati komičan momenat i razume pojave u savremenom društvu, već i to što ona uspeva da pokaže šta znači – avaj – biti žena.... Fildingova svoja opažanja odlično začinjava komedijom, zapisujući misli koje padaju na pamet svakoj od nas, samo ih ne izgovaramo naglas.? Sali Emerson, Daily Mail

„Nema veselije knjige... Beskrajno duhovita, izvanredno napisana, veoma dirljiva!“ Daily Telegraph

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Plato; 2002; Broširani povez; latinica; 20 cm; 363 str.; 86-447-0049-9;