knjizara.com
Bratstvo ruže

Dejvid Morel (autor)

Bratstvo ruže
935 din
Stara cena: 1100 din
U korpu

Bili su siročad, Kris i Sol odrasli u filadelfijskoj školi za dečake, povezani prijateljstvom i posvećeni misterioznom čoveku zvanom Eliot. Posećivao ih je i donosio im slatkiše. Tretirao ih je kao sopstvene sinove. Učio ih je da postanu ubice. Sada očajnički pokušava da ih ubije.
Pariz, Septembar 1118. godine
Pjer Abelar, zgodni kanonik crkve Notr Dam, zaveo je svoju lepu učenicu, Eloizu. Filber, njen ujak, besan zbog njene trudnoće, želeo je da se osveti. U ranim satima nedeljnog jutra, trojica ubica koje je Filber unajmio, napala su Abelara dok je išao na misu, kastrirala ga i ostavila da umre od rana. Abelar je prež

iveo, ali bojeći se dalje odmazde, gledao je kako da se zaštiti. Prvo je pobegao u manastir San Deni u blizini Pariza. Zatim je, dok se oporavljao od povreda, saznao da političke pristaše kojima je bila potrebna Filberova podrška ponovo kuju zaveru protiv njega. Po drugi put je pobegao u Kvinsi, blizu Nožana, gde je udario temelje skrovištu koje je nazvao "Paraklet", Utešitelj, u slavu Duha Svetog. I tako osnovao utočište.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Otvorena knjiga; 2012; Broširani povez; latinica; 21 cm; 488 str.; 978-86-7674-148-9;