knjizara.com
Boban i Marko

Boban i Marko
rasprodato

Najbolji trubački orkestar u Srbiji, Boban Marković Orkestar je na svom novom albumu predstavio i svoje najveće pojačanje u poslednjih par godina – petnaestogodišnjeg trubača Marka Markovića, sina šefa orkestra. Marko nije u orkestru samo kao sin, već kao najdarovitiji mladi svirač, koji je slobodno i bez greške izveo najveći broj solo deonica na ploči “Boban i Marko”, koju za naše tržište objavljuje muzička produkcija B92.
Nakon velikog tržišnog uspeha predhodnog studijskog albuma “Bistra Reka” (B92) i sjajnih kritika koje je dobio za album “Live in Belgrade” (Piranha Records) i velikog broja nastupa širom sveta, Orkestar Bobana Markovića je maja 2003. ponovo ušao u studio sa novim pesm

ama, koje su već isprobane pred evropskom publikom na turnejama u martu i aprilu. Dvanestočlani Romski orkestar ide dalje u razvoju domaće trubačke muzike. Veliki broj gostiju, par pesama pisanih specijalno za orkestar, te nekoliko, možda neočekivanih obrada su doprineli kvalitetu ove ploče snimane u studijima Srbiji i Francuskoj.
Ovaj album, je već od “Songlines”, vodećeg world music magazina na engleskom jeziku dobio oznaku “Top of The World”.


Ostali naslovi iz oblasti: B92

Izdavač: B92; 2003;