knjizara.com
Biti poseban

Jelena Trajković (autor)

Biti poseban
rasprodato

„Vuk Karadžić se okrene u grobu svaki put kad Ivan Rašić progovori“, počinje svoju (ne)svakidašnju ispovest Đuka Krstić, napredni osnovac koji obožava srpski jezik i nesrećno je zaljubljen u svoju vršnjakinju Ljubicu. Njegov rival, pomenuti Ivan Rašić, jedan je od najjačih učenika u razredu i vrlo spretan u pokušajima da okrene druge đake protiv Đuke. Devojčice postaju ljubomorne zbog udvaranja Ljubici, a dečaci iz straha od Ivana počinju da izbegavaju glavnog junaka. Ne pomažu ni razni pokloni koje Đuka šalje Ljubici... Da sve bude gore, ni stvari kod kuće nisu idealne. Međutim, Đuka je borac koji

ne odustaje od svoje ljubavi a Ivanu Rašiću počinje da uzvraća istom merom. Iako je on pametan, obrazovan i dobar dečak, i trpljenje ima granicu. A Ivan je tu granicu prešao.
Roman Biti poseban kroz niz humornih i ljupkih epizoda približava čitaocima probleme sa kojima se mladi susreću u doba kad prave vrednosti gube na značaju. Osim toga, Đukina borba za Ljubicu nosi osećanja, strahove i moralne dileme kakve imaju i odrasli kada se zaljube. Iako je njegov put do njenog srca pun teških prepreka, glavni junak je još od ranog detinjstva zacrtao da je Ljubica njegov izbor za ceo život. S obzirom da se njene aluzije na svet odraslih prostiru i mnogo dalje i više od toga, Jelena Trajković je u svom prvencu uspela da stvori ono što mnogim velikim piscima nikada nije pošlo za rukom – knjigu za sve uzraste.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 4. izdanje, 2017; Broširani povez; latinica; 20 cm; 236 str.; 978-86-521-1571-6;