knjizara.com
Bila jednom jedna... Crvena

Marisa Mejer (autor)

Bila jednom jedna... Crvena
764 din
Stara cena: 899 din
U korpu

Druga knjiga iz serijala Lunarske hronike.
Pep je u zatvoru. Pokušava da pobegne. Ako joj to pođe za rukom, okolnosti će biti verovatno još gore jer zna da će postati najtraženiji begunac u Komonveltu i da niko neće želeti da joj pomogne.
Na drugoj strani sveta Skarlet Benoa je u potrazi za svojom nestalom bakom. Ispostavlja se da baka krije brojne tajne o kojima Skarlet ništa ne zna i da je njen celi život proticao u velikoj opasnosti. Kada bude srela Vuka, uličnog borca sumnjive prošlosti, koji ima informacije o tome gde bi njena baka mogla biti, Skarlet nema drugog izbora do da prihvati njegovu pomoć.
Dok Skar

let i Vuk budu razotkrivali jednu tajnu, naleteće na drugu kada se njihov put bude ukrstio sa Pepinim. Svi zajedno moraće da budu korak ispred podmukle lunarske kraljice Levane, koja ne preza ni od čega ne bi li princ Kaj postao njen muž, njen kralj i njen zarobljenik.

„Nastavak Pepeljaste čitaćete s uživanjem i još većim nestrpljenjem.“ School Library Journal

„Dalji razvoj događaja u ovom futurističkom svetu, plus mnogo akcije, iznenađenja i preokreta držaće maksimalnu pažnju svakom čitaocu.“ The Horn Book

„Još jedna vožnja rolerkosterom koju nam je priredila Marisa Mejer u ovom romanu koji je delom SF stimpank bajka, delom priča o političkim mahinacijama i delom ljubavna drama. Čitalac će biti bačen u jezivi svet budućnosti u kojem nasilje i kontrola uma dovode obe tinejdžerke do brojnih moralnih dilema i izlažu ih životnoj opasnosti.“ Booklist

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Za tinejdžere , Fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2016; Broširani povez; latinica; 20 cm; 396 str.; 978-86-521-2421-3;