knjizara.com
Biblija na kesici za supu
svaštarijum jednog urednika

Stana Šehalić (autor)

Biblija na kesici za supu
770 din
U korpu

Preporučujem kao sjajno štivo koje postavlja vorholovsko pitanje da li depersonalizacija kulture dovodi do personalizacije ambalaže - knjiga za sve one koji drže do knjige.
Maja Herman-Sekulić

Ukradeni životni momenti uvek imaju prizvuk večnih istina. Zato što su život, naravno. "Biblija na kesici za supu" krade mnoge momente naše svakodnevnice i pakuje ih u koncentrovane supene kocke za rastvaranje i začinjavanje ćitanjem.
Lazar Džamić

Naslov u potpunosti opravdava sadržinu, jer dato je tako mnogo, na tako malo prostora. Majstorstvo autora, zapitanog, osećajnog, mudrog. Autorakoji promišlja i procenjuje umesto nas.
Vesna Đukić

r>
Zabeleške Stane Šehalić su pre svega moralan i herojski čin jednog kulturnog pregaoca i pravog (ne instant) intelektualca (vrsta u izumiranju). Njena borba perom, mudrošću i skalpelom-humorom protiv kiča, prostote, gluposti, popularizacije osrednjosti.., možda jeste donkihotovska, ali njeno NE! ima terapijsku vrednost. Mada često bolno pesimistična, zapažanja Stane Šehalić ipak pružaju utehu i bude nadu (I samom autoru kao i nama "nekolicini" preostalih istomišljenika) da nismo sami i da ne treba bez borbe da pokleknemo pred najezdom novih liberalno-kapitalističkih "vrednosti", zaglupljujućih novotarija i beskrajnih igara i zabave za široke narodne mase.
Dušan Patić

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srpska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Humor, stripovi i pop kultura

Izdavač: Partenon; 2014; Broširani povez; latinica; 20 cm; 367 str.; 978-86-7157-678-9;