knjizara.com
Beogradska knjiga mrtvih

Aleksandar Petrović (autor)

Beogradska knjiga mrtvih
561 din
U korpu

Da li je egipatska knjiga mrtvih prvi priručnik samopomoći? Šta povezuje beogradsku mumiju, policijskog inspektora i naučnicu koja je nestala pre nekoliko dana? Aleksandar Petrović nam otkriva priču započetupre 2500 godina na obali Nila, koja će se razrešiti u Beogradu za svega nekoliko dana na ušću Save i Dunava.„Beogradska

knjiga mrtvih“ sadrži sve što očekujemo od dobre knjige: zaplet kojim pisac besprekorno vlada i zna kada da povuče polugu kako bi čitaocu otkrioskriveni prolaz; protagonistu kojeg ćemo radoznalo pratiti do obale otkrića, galeriju živopisnih likova koje Petrović iskusno portretiše i podređuje glavnom toku priče, te iznenađujuće raskošan uvid u život glavnog junaka misterije, Nesmina, koji će konačno u Beogradu dobiti priliku da u poslednji čas dosegne dugo željeni mir.
Bilo bi nepravedno “Beogradsku knjigu mrtvih” staviti na policu s trilerima ili kriminalističkim romanima. Jer ovo je prvenstveno priča o čežnjama koje čekaju da budu ostvarene. Kroz vreme, prostor, drugo biće ili – pisanje.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Periskop; 2016; Broširani povez; latinica; 21 cm; 232 str.; 978-86-919417-0-3;