knjizara.com
Bela kraljica

Filipa Gregori (autor)

Bela kraljica
rasprodato

U ovoj briljantnoj priči o ratovima Plantageneta brat kreće na brata u borbi za najveću nagradu, englesku krunu. Filipa Gregori udahnula je život pretendentima na presto i kraljevima koji su vladali Engleskom pre Tjudora, kroz dramatičnu i prisnu priču o tajanstvenim likovima: nepokornim ženama, počev od Elizabete Vudvil – Bele kraljice.
Bela kraljica pripoveda o ambicioznoj ženi izuzetne lepote koja se, zadobivši ljubav novokrunisanog mladog kralja, udaje za njega i postaje njegova kraljica. Dok se Eliz

abeta uzdiže na kraljevske visine svog novog položaja i bori za uspeh svoje porodice, njena dva sina postaju zagonetni likovi čija sudbina već vekovima muči istoričare: do danas nepoznate sudbine tajanstvenih prinčeva iz londonskog Tauera. Iz svoje osobene perspektive, Filipa Gregori pomoću detaljnih istraživanja i svoje nenadmašne pripovedačke veštine istražuje tu najčuveniju nerešenu misteriju engleske istorije.
U knjizi Bela kraljica Filipa Gregori spaja umetnost i lucidnost briljantnog pisca i pripovedača, unosi ih u novu istorijsku epohu i započinje drugi niz romana koji će sigurno postati novi klasični bestseleri ove veoma čitane autorke.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2010; Broširani povez; latinica; 20 cm; 435 str.; 978-86-521-0546-5;