knjizara.com
Begunac

Patrik Li (autor)

Begunac
rasprodato

Sem Drajden vodi miran i povučen život u priobalnom gradiću u Kaliforniji. Pet godina ranije izgubio je ženu i ćerku i u noćima ispunjenim avetima iz prošlosti zaborav i spas traži u trčanju uz obalu. U jednoj od takvih noći, Drajden naleće na bosonogu devojčicu. Zbunjena i prestravljena, jedino što ume da mu kaže jeste da se zove Rejčel i da je proganjaju naoružani ljudi, koji su je nedeljama – možda i mesecima – držali zatočenu. Ali Drajden ubrzo otkriva da jedanaestogodišnja Rejčel ima izuzetne sposobnosti koje ozbiljno mogu da ugroze njene progonitelje.

Sam protiv svih,

Drajden će morati da nadmudri i zaustavi izuzetno pripremljene i opremljene pripadnike paravojnih jedinica. Ali kakvi su njegovi izgledi protiv ljudi kojima je država stavila na raspolaganje doslovno svu tehnologiju kojom raspolaže i na Zemlji i u svemiru? Ipak, Sem Drajden nije prosečan anoniman građanin koji se sažalio na nezaštićeno dete. Sem Drajden je čovek koga bismo svi voleli za komšiju: bivši rendžer, specijalac i pripadnik Delta odreda, Drajden je uvek za korak ispred u odnosu na progonitelje. Naravno, sve bi bilo daleko lakše kad bi se Rejčel setila šta se krije iza njenog sukoba s progoniteljima.

Zapamtite ovo ime: Patrik Li piše trilere koji se čitaju u jednom dahum a Begunac je porše spajder među trilerima: ubrzanje od 0 do sto postiže za manje od tri strane.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Evro Book; 2014; Broširani povez; latinica; 21 cm; 327 str.; 978-86-505-2550-0;