knjizara.com
Atlas radiološke anatomije

Volfgang Šima, Lotar Vike, Kristijan Herold, Vilhelm Firbas (autor)

Atlas radiološke anatomije
rasprodato

U ovom atlasu paralelno su date detaljne šematske ilustracije normalnih anatomskih preseka, pregledno nacrtane i obeležene, sa odgovarajućim kvalitetnim radiografskim, CT i MRI prikazima.
Velike šematske ilustracije izuzetno su razumljivo označene. Autori su vešto pružili dovoljan broj informacija za identifikaciju najvažnijih struktura, bez suvišnih podataka i konfuzije.
Orijentacioni dijagrami, dati uz ilustraciju, precizno ukazuju na projekcionu ravan kod radiografije, odnosno lokalizaciju tomografskog preseka kod CT i MRI, što će biti od posebnog značaja za studente i specijalizante za razumevanje anatomskog nivoa i lociranje određenih struktura na CT i MRI slikama.
Poglavlja

koja se bave CT i MRI vizualizacijom, pružaju multiplanarni prikaz anatomskih struktura, pri čemu slike po kvalitetu odgovaraju savremenim tehnološkim mogućnostima ovih modaliteta imidžinga.
Atlas radiološke anatomije će biti od velike koristi posebno studentima, specijalizantima radiologije, kao i drugim specijalistima koji u praksi koriste radiološke snimke.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Semiologija , Simptomatologija , Dijagnostika
Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Data status; 2006; Tvrd povez; latinica; 29 cm; 369 str.; 86-7478-024-5;