knjizara.com
Aseizmičko projektovanje i arhitektura

Mentor Llunji (autor)

Aseizmičko projektovanje i arhitektura
rasprodato

Knjiga je rezultat višegodišnjeg angažovanja autora u projektovanju svih vrsta konstrukcija, a pre svega proizvod praktične potrebe poboljšanja komunikacije između arhitekata i inženjera.
Ovo je prva knjiga kod nas, koja se bavi orginalnom temom uticaja arhitektonskih rešenja na seizmičko reagovanje objekata. Uloga arhitekture u seizmičkom regovanju objekata nikada nije ozbiljno tretirana u zemljotesnom inženjerstvu. Pažnja je uglavnom usmerena na metode analize i proračuna, zatvarajuči oči pred činjenicom da je objekat trodimenzionalna realnost, koji će tako i reagovati bez obzira na "dubinu" i sofisticiranost metode proračuna.

Međuzavis

nost arhitekture i konstrukcije čini neophodnim da se arhitekte više informišu o sizmičkoj problematici i konstrukciji uopšte, dok sa druge strane konstuktori moraju biti više osetljivi na arhitektonske zahteve i spoznati seizmički značaj arhitektonskih rešenja.

Cilj knjige je da opremi studente postimplomskih studija arhitekture, a naročito profesionalne arhitekte i konstruktore, onsovnim znanjima iz oblasti aseizmičkog proejktovanja.

Konceptualni pristup problematici će bez sumnje poslužiti i inženjerima koji se profesionalno bave projektovanjem konstrukcija a koji preferraju praktičniji prilaz problematici.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Statika
Ostali naslovi iz oblasti: Arhitektura

Izdavač: AGM knjiga; 2014; Broširani povez; latinica; 24 cm; 356 str.; 978-9940-665-00-5;