knjizara.com
Articles

Nikola Tesla (autor)

Articles
rasprodato

Objavljujući 10 tomova Izabranih dela Nikole Tesle, u svetu najpoznatijeg i najznačajnijeg Srbina svih vremena, Zavod za udžbenike je na celovit i zaokružen način predstavio doprinos jednog od najvećih naučnika savremenom svetu i veku. Uostalom, još je slavni danski nobelovac Nils Bor, svojevremeno izjavio da su Teslini genijalni pronalasci duboko uticali na našu civilizaciju. Savremen

i poštovaoci Nikole Tesle, smatraju ga „čovekom koji je izumeo XX vek“ i rado ga nazivaju „Prometejom XX veka“, Jer, kada bi se iz savremenog života isključili rezultati Teslinog istraživačkog rada, svi točkovi u industriji prestali bi da se okreću, tramvaji i vozovi bi prestali da rade, gradovi bi bili u mraku, a fabrike bi bile mrtve i besposlene.
Tesla, između ostalog, zbog toga ima svoj krater na mesecu, a i jedan asteroid nosi njegovo ime. On je jedini Srbin koji se nalazi na listi 100 najznačajnijih Amerikanaca. Uparavo po njemu je nazvana i jedna međunarodna jedinica mere. Jedinica mere za gustinu magnetnog fluksa je tesla. Ova Izabrana dela su do sada najznačajniji i najobuhvatniji izdavački poduhvat u kojem je predstavljeno delo i život Nikole Tesle, čoveka bez čijih se pronalazaka ne može zamisliti savremena civilizacija.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Nikola Tesla
Ostali naslovi iz oblasti: Elektrotehnika , , Domaća izdanja na engleskom

Izdavač: Zavod za udžbenike - Beograd; 2. izdanje, 2016; Tvrd povez; latinica; 25 cm; 476 str.; 978-86-17-19397-1;