knjizara.com
Arhitektura iz ugla jednog goluba

Pera Sivorepi (autor)

Arhitektura iz ugla jednog goluba
2250 din
U korpu

Knjiga Arhitektura iz ugla jednog goluba na zabavan, živ i podsticajan način, uz mnoštvo činjenica i bogatih ilustracija, decu upoznaje sa najveličanstvenijim i najznačajnijim građevinama sveta, kao i osnovnim principima arhitekture. Jedinstvenim stilom, podjednako zanimljivim i deci i roditeljima, knjiga iz „ptičije perspektive“ predstavlja Koloseum, Tadž Mahal, most Golden Gejt, Operu u Sidneju, Ajfelovu kulu, čuvenu Kuću na vodopadu Frenka Lojda Rajta i još desetine drugih zdanja građenih i sačuvanih kroz vekove, sve do danas.

Sa zadatk

om da poboljša sve gore odnose između naše dve vrste, golubiji starešina Pera Sivorepi izabran je od strane članova golubijeg „veća staraca“ da ljudima otkrije najtananija osećanja golubije vrste. Međutim, Pera planira da otkrije i više! Sasvim suprotno uvreženom mišljenju da su golubovi pošast koja samo prlja prelepe građevine - oni su zapravo istinski obožavaoci i poklonici arhitekture. Upravo iz tog razloga možemo ih videti u velikom broju baš oko najlepših i najznačajnijih građevina sveta.

Arhitektura iz ugla jednog goluba je svojevrsan putopis sa informacijama i zapažanjima o zdanjima koje je naš novi prijatelj Pera Sivorepi posetio na svom zadatku, kao i činjenicama o mnogim aspektima arhitekture kroz vekove. Pera svojim zanimljivim i neobičnim zapažanjima motiviše mlade čitaoce da izađu i istražuju i ... naravno, da budu ljubazniji prema golubovima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Dečija književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani i priče za decu

Izdavač: Data status; 2015; Tvrd povez; 32 cm; 68 str.; 9788674783887;