knjizara.com
Apisov apostol

Slaviša Pavlović (autor)

Apisov apostol
764 din
Stara cena: 899 din
U korpu

Pukovnik Apis je preživeo. Crna ruka i danas postoji.
Novi roman autora bestselera Zavet heroja.
Legenda kaže da „Ujedinjenje ili smrt“ – tajna srpska organizacija poznatija kao „Crna ruka“ – nikada nije ni prestala da postoji, a da je streljanje harizmatičnog vođe pukovnika Apisa, koji je predvodio Majski prevrat i svrgavanje dinastije Obrenovića, bilo inscenirano. Sklonjeni u Ameriku, članovi organizacije nastavljaju da vode borbu za ciljeve koji su zacrtani još 1911. godine. S vremenom organizacija se širila i nastavila delovanje sve do danas.

Roman Apiso

v apostol prati uzbudljiv život novinara Pavla Govedarice, koji od običnog piskarala napreduje do mesta urednika. Pošto ga je „Crna ruka“ zavrbovala, napisaće seriju vatrenih političkih tekstova u kojima otkriva afere o skandaloznom kriminalu u vrhu sistema. Ali kad Pavla osude što je ubio čoveka u saobraćajnoj nesreći, odvažni novinar biće primoran da pobegne u Ameriku sa lažnim pasošem.

Deceniju kasnije, dok Pavle mirno živi u inostranstvu sa drugim identitetom, doći će do sudbinskog susreta koji će promeniti njegov život. „Crna ruka“ je spremila konačni obračun.

„Delo predstavlja zanimljivu povest o alternativnom toku srpske istorije, priču o neprekidnom delovanju organizacije ’Ujedinjenje ili smrt’ sve do današnjeg dana.“ Dr Čedomir Antić

„Pavlović odmereno pruža adekvatan istorijski putokaz ka neoskrnavljenom pojmu srpskog patriotizma u dinamičnom štivu koje će podjednako voleti ljubitelji istorije kao i poštovaoci savremene književnosti.“ Aleksandar Diklić, autor knjige Beograd večiti grad

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 6. izdanje, 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 331 str.; 978-86-521-2375-9;