knjizara.com
Android Studio IDE kuvar za razvoj aplikacija

Kyle Merrifield Mew, Rick Boyer (autor)

Android Studio IDE kuvar za razvoj aplikacija
1980 din
U korpu

Od svih operativnih sistema na svetu Android OS ima najveću instalacionu bazu; sada je najbolje vreme za učenje Android programiranja i pisanje sopstvenih aplikacija ili za učešće u zajednici otvorenog koda!
Ovaj „kuvar“ će vam olakšati da pronađete temu koja vas interesuje i naučite ono što je potrebno da biste kreirali sopstvene aplikacije. Ako ste novi korisnik Androida i najlakše učite „praktično“, onda će vam ova knjiga pružiti mnoštvo interesantnih tema.

Počev od osnova Android programiranja, preći ćemo na naprednije koncepte i vodićemo vas kroz uobičajene zadatke koji su programeru potrebni za rešavanje problema. Prvih nekoliko poglavlja obuh

vata osnove, uključujući aktivnosti, rasporede, vidžete i meni. Zatim ćemo opisati fragmente i skladištenje podataka (uključujući SQLite), senzore uređaja, kameru i GPS, a onda ćemo preći na naprednije teme, kao što su grafika i animacija (uključujući OpenGL), višenitno programiranje pomoću AsyncTaska i funkcije Interneta, koristeći Volley. Takođe ćemo predstaviti Google Maps i Google Cloud Messaging (poznat i kao Push Notifications), koristeći Google API Library.

Na kraju ćemo predstaviti nekoliko online servisa, specijalizovanih za Android programiranje. Poboljšajte svoju aplikaciju pomoću kompletnih internet web servisa, bez potrebe da postanete administrator servera, tako što ćete upotrebiti moć Backend as a Servise (BaaS) provajdera.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Android
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2016; Broširani povez; latinica; 24 cm; 424 str.; 978-86-7310-509-3;