knjizara.com
Anatomija istezanja

Juko Kokonen, Arnold Dž. Nelson (autor)

Anatomija istezanja
rasprodato

Anatomija istezanja će vam pomoći da povećate obim pokreta, dopunite trening, pospešite oporavak od upale ili povrede i poboljšate efikasnost pokreta. Ova knjiga će vam takođe omogućiti da u potpunosti razumete kako svaka vežba istezanja utiče na vaše telo.
Anatomija istezanja je kao pravi rendgenski snimak svake vežbe istezanja, samo savršeniji. U njoj su predstavljene ne samo ilustracije mišića u pokretu u punom koloru, već i prikaz kako se promene položaja tela odražavaju na istezanje određenih mišića, odnosno kako varijacije vežbi mogu da doprinesu bezbednom i plodonosnom vežbanju.
Svaka vežba istezan

ja sadrži detaljno uputstvo o tome kako i kada se treba istezati, kao i podatke o tome koji mišići se više, a koji manje angažuju istezanjem, odnosno koji mišići se pri istezanju aktiviraju kao pomoćni. Programi istezanja obuhvataju tri nivoa istezanja, uključujući i lagano istezanje koje se koristi za zagrevanje mišića ili za oporavak mišića od upale ili povrede. Na kraju svakog poglavlja prikazana je tabela pokreta određenih mišića koja pokazuje koja vežba istezanja odgovara izabranom (problematičnom) mišiću.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Rekreacija , Anatomija
Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Data status; 2. izdanje, 2009; latinica; 24 cm; 147 str.; 978-86-7478-103-6;