knjizara.com
Ana i pali anđeo

Nikolaj Dežnjev (autor)

Ana i pali anđeo
rasprodato

Ovaj roman u kojem su tesno isprepletani stvarno i nestvarno, ponovo nas vraća večnoj temi – temi obaveze i odgovornosti pred svojom zemljom, bliskim ljudima, samim sobom.

Bračni par Teljatnikovih, Ana i Sergej, mladi naučnik, potpuno predan svom poslu, preseljavaju se u stan Anine preminule tetke i tu počinju njihove porodične neprilike, kojima je bez imalo zle namere doprineo pali anđeo Lukarije, čiji je zadatak da spasi svet od propasti. Njegova nova zemaljska misija puna je neočekivanih obrta i iskušenja. Vraća ga u Moskvu 1932. godine gde s

e pojavljuje kao belogardejac odlučan da se bori protiv onoga što on smatra apsolutnim zlom, kao i da sretne i zavoli ženu u telesnoj formi, koja se zove Ana.

Lukarijevi saigrači su šarolika družina. Tu je Ljusi, pomodna prostitutka sa velikim očima rusalke, ruska vodena vila koja spava sa strancima dok su joj država i državna birokratija svodnici. Tu je i beskrupolozni Šepetuha, goblin čije su prirodno stanište močvare i šume, a koji je poslat da špijunira Lukarija. I konačno tu je Anin muž, fizičar, koga je skoro do ludila dovela formula „dvostrukog čvora“, a koju on treba da objasni svetu da bi mu donela slavu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ruska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Plato; 2007; latinica; 20 cm; 256 str.; 978-86-447-0389-1;