knjizara.com
Alisa na Tašmajdanu

Vesna Ćosić (autor)

Alisa na Tašmajdanu
1302 din
U korpu

Vesna Ćosić profesionalni je novinar i ovo delo nastalo je na jedan uporan dečji zahtev. Taj je glasić zahtevao od Ćosićeve da napiše knjigu "koja se čita kao film, sa obiljem pustolovina i čistim avanturizmom, gde će sve podsećati na Indijanu Džonsa, ali će glavni junaci biti - deca. I nastala je ova šarmantna knjiga u kojoj Marijana, Viktor, Tara, Ćufta, Pjer žive u Beogradu, a rastu blizu njegovog centra i srca - Tašmajdanskog parka. Jednog dana oni otkrivaju da postoji žena po imenu Mačkarka koja krade mačke i pravi sendviče s mačjim mesom. Krije se, a gde bi drugo, nego po podrumima raznih zgrada. Kada Mačkarka ukrade Igorovu mačku avantura počinje. Njen rasplet će čitaoci

morati da otkriju sami. Dodaćemo samo da nas autorka vodi i kroz tašmajdanske pećine, ali i na rođendanske žurke. Avantura u ovom romanu počinje, dakle, već na prvoj stranici.

"Alisu na Tašmajdanu" pročitala sam za jednu noć, a onda sam počela da je čitam sedmogodišnjoj kćerki. Njena prva reakcija bila je: "Daj mi da vidim sliku na koricama. A ko je Alisa? Ova teta ili kuca?" A onda su je opčinile tako stvarne, tako životne avanture mališana iz centra Beograda. Duhovita, uzbudljiva knjiga, koju u dahu čitaju i odrasli, jer u njoj nema foliranja. Jedna od retkih ovdašnjih knjiga u kojoj domaća imena ne deluju provincijalno i veštački nakalemljena na glavne junake.
Vojislava Crnjanski, novinar NT


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dobar naslov; 2006; latinica; 21 cm; 254 str.; 86-86471-01-3;