knjizara.com
Aikido i harmonija prirode

Micugi Saotome (autor)

Aikido i harmonija prirode
rasprodato

Knjiga Aikido i harmonija prirode otkriva dubokoumne filozofske i etičke principe otelovljene u veštini aikidoa i povezuje ih s prirodnim zakonima. Ovo je jedna od najjasnijih, najdubokoumnijih i najinspirativnijih knjiga koja je ikad napisana o aikidou, pa čak i o bilo kojoj ratničkoj veštini.
Autor otkriva da su fizičke kretnje aikidoa ovaploćenje principa duha. Sila napada se ne dočekuje agresijom, već se kontroliše i preusmerava pomoću sile i ravnoteže jednog kružnog pokreta. Tehnika aikidoa može da se shvati samo na osnovu njene ukorenjenosti u kosmičkom zakonu i prirodnim procesima. Posvećeno vežb

anje i izučavanje aikidoa produbljuje naše razumevanje savršenstva ravnoteže koja vlada u prirodi i usklađuje nas sa okolinom, drugim ljudima i samim sobom.
Pored toga što je bogato ilustrovana autorovim crtežima, dijagramima, kaligrafijom i fotografijama s prikazima aikido tehnika, ova knjiga sadrži i istoriju aikidoa, anegdote iz života njegovog Tvorca i prevode nekoliko njegovih predavanja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Aikido , Borilačke veštine
Ostali naslovi iz oblasti: Sport i hobi

Izdavač: Babun; 2012; Broširani povez; latinica; 28 cm; 252 str.; 978-86-83737-74-1;