knjizara.com
120 zlatnih pravila za trgovinu

Serfber de Medelshajm (autor)

120 zlatnih pravila za trgovinu
rasprodato

Ovo izuzetno inspirativno delo, autora Cerfbeer de Medelsheim-a, prvi put je u Beogradu objavljeno 1929 godine u prevodu Milivoja Miljkovića. Iako je pisana prevashodno za trgovačke kuće, ona sadrzi i veći broj smernica koje se mogu primeniti u preduzećima drugih delatnosti i različitih veličina. Jezgrovite i jasno sročene poruke autora mogu se bez ikakve izmene prihvatiti i preporučiti i današnjim menadžerima.
U industriji uspeh preduzeća zavisi od više činilaca: od fabrikata koji se proizvodi, od mašina, od direktora, od radnika, od mnogo čega drugog; u trgovini stvar je mnogo prostija: uspeh zavisi skoro isključivo od onoga koji se nalazi na čelu preduzeća, od šefa. Šef ne mora biti sp

ecijalista. On ne mora znati sve ono što o njegovom poslu zna stručnjak za taj posao, ali on mora imati osobine šefa, među kojima je najglavnija ta da je sposoban da shvati vrlo različite probleme i da ih reši brzo i u svoju korist. Pogrešno je stavljati na čelo ma kakvog posla ljude koji mogu da budu korisni šefu zbog svoje sposobnosti za rad i stručnog znanja i spreme, ali koji nemaju dovoljno ideja niti znaju da vode posao tako da bude plodonosan.


Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: ASEE; 2002; Broširani povez; latinica; 20 cm; 115 str.; 86-315-0255-3;