knjizara.com
11.09. deset godina kasnije
rušenje jedne zgrade sazdane od laži

Matijas Brekers, Kristijan K. Valter (autor)

11.09. deset godina kasnije
rasprodato

Napadi na Svetski trgovinski centar počinjeni 11. 09. 2001. verovatno će ući u istoriju kao zločin veka. Međutim, kako je moguće da se deset godina kasnije još uvek propagira „zvanična istina“, iako su nepodudarnosti u toj „verziji“ nepobitne i očigledne?
Naime, devetnaest otmičara naoružanih skalpelima uspelo je da otme četiri aviona, zatim je satima sprečavalo protiv-vazdušnu odbranu Sjedinjenih Država da se umeša u čitav događaj i na kraju je tri oblakodera pretvorilo u prah i pepeo. Komisija zadužena za razjašnjavanje ovog događaja podnela je završni izveštaj koji ni u jednoj tački nije odgovorio na pitanja istrage državnog tužioca. Od tog izveštaja ogradili su se č

ak i pojedini članovi te komisije. Kako je to moglo da se dogodi?
Pisci brojnih bestselera Matijas Brekers i Kristijan K. Valter, dokazuju da je „Izveštaj komisije“ samo hipoteza koja se ne zasniva na čvrstim i nedvosmislenim dokazima, i ukazuju na mnoštvo besmislica, protivrečnosti i zataškavanja samog događaja. Oni takođe dokazuju da smo, ukoliko još uvek verujemo da su Al Kaida i Bin Laden odgovorni za te napade, podlegli obmani vrhunske škole manipulacije i medijske magije, i da je krajnje vreme da se pred lice pravde izvedu pravi krivci.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: SAD , Terorizam
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Laguna; 2012; Broširani povez; latinica; 20 cm; 370 str.; 978-86-521-0808-4;